Refleksion

Har du en dagligstue med hjemmebiograf, vil du kunne gøre det helt lystæt med mørklægningsgardiner. Vil du tværtimod have mest muligt lysindfald, er det lyse, tynde gardiner som kan trækkes helt fra. Alternativt screen rullegardiner, som vil være optimale, fordi de effektivt reflekterer solens stråler, samtidig med, at du beholder udsigten.

Hvit liftgardin i stue
Transparente rullegardiner i spisestua

Udsigt

Når du har middagsgæster, vil du give dine gæster en skøn og behagelig oplevelse . Er solen lige på i dagligstuen, imødegår du det nemt med screen rullegardiner, som bryder solens stråler, samtidig med at du beholder udsigten.

Skjerming i din vinterhage eller balkong

Temperatur

Det er vigtigt, at det er behageligt at opholde sig i en dagligstue, og gardinerne kan bidrage til at holde temperaturen jævnt året rundt. Om vinteren er det en fordel at bruge tykkere gardiner som isolerer, specielt hvis du bor i et ældre hus, hvor det trækker lidt fra vinduerne. Om sommeren vil du måske have det mere let og luftigt, og så er tynde florlette gardiner mere passende.

Indsyn

Har du naboer tæt på, vil du måske begrænse indsynet til din dagligstue. Det betyder måske mest om vinteren, når der er mange mørke timer udendørs og mange lyse timer inde i huset. Panelgardiner, som kan placeres præcis, hvor der er behov for dem, er et godt alternativ til dagligstuen. Også liftgardiner og plisségardiner, som både begrænser indsyn og bidrager til indretningen. Halvtransparente gardiner, som kun viser skygge indendørs, men samtidig slipper lyset ind, er et andet alternativ for dagligstuen med indsyn.