Lys kontra mørke i soveværelse

Sover du bedst i bælgravende mørke? Så er det mørklægningsgardiner, du skal vælge til dit soveværelse. Du kan vælge et gardin med specielt mørklægningsvæv. Men du kan også vælge en dobbelt gardinstang eller en skinne med to spor, hvor der monteres et tyndere gardin forrest og et mørklægningsgardin bagerst. Et foret gardin er også et alternativ til et mørkt soveværelse. Du kan også have et screen rullegardin om dagen og et mørklægningsgardin bagved, som trækkes ned om natten.

Uanset gardinvalg, så lad det gå så langt ned i vinduet som muligt, og et godt stykke over vindueskarmen for optimal mørklægning. Ønsker du at vågne til morgensol, så vælger du blot et tyndere gardin til dit soveværelse.

velour
Rullegardin med mørklægning

Temperatur

Det betaler sig at tænke over hvilken kompasretning vinduet peger mod. Har værelset vindue mod syd og vest får de mange soltimer og en høj indendørstemperatur, hvilket betyder, at du bør vælge et fleksibelt gardin, som kan sænke temperaturen og gøre det mere svalt og behageligt. F.eks. et gardin i grovere væv eller et Screen rullegardin. Husk at trække gardinet i soveværelset for i god tid!

Transparente rullegardiner på soverom