Sådan måler du op til dit solafskærmningsprodukt

Inden du køber dit solafskærmningsprodukt, med det korrekte mål, skal du overveje følgende, inden du opmåler dit vindue. Det første du skal huske på er, hvordan vinduet åbnes samt om det har et håndtag eller lignende, som stikker ud. Dette kan nemlig afgøre, hvor du skal placere dit solafskærmingsprodukt – og dermed, hvordan du skal opmåle til: loft, væg eller niche.

Ved nichemontering

Ved nichemontering er opmålingen ekstra vigtig. I dette tilfælde anbefaler vi, at du opmåler bredden på vinduet tre steder; top, bund samt på midten. Det er det mindste mål, som bestemmer hvilken produktbredde du skal have. Se skitse.

Stofbredde, i forhold til vinduets bredde

Hvis du overvejer et rullegardin til dit vindue, skal du huske at produktets totale mål, – hvilket er angivet på emballagen, ikke er rullegardinets stofbredde. Stoffet er nemlig 4 cm mindre, i forhold til totalmålet – dette for at stoffet frit/problemfrit kan rulle på rullegardinsrøret.

På øvrige solafskærmningsprodukter, f.eks. persienner og plisségardiner har stof/ – og lamellerne samme bredde som produktets over- og underliste.

Sådan måler du op til din gardinstang

Tag udgangspunkt i dit vindue. Mål bredden og læg 15 cm til i hver side. Eksempel: Er dit vindue 100 cm, skal du bruge en gardinstang på 130 cm.

Vil du have, at vinduet skal opleves større tilføjer du yderligere 15 cm i begge ender, så gardinet hænger på væggen i stedet for lidt ind over vinduet. Eksempel: Til et vindue på 100 cm, skal du bruge en gardinstang på 160 cm.

Følgende gælder også for en gardinskinne, foruden du ikke ønsker skinnen monteret i loftet.

Loftmonteret gardinskinne

Skal du finde det rette mål på din loftmonterede gardinskinne, anbefaler vi, at du først og fremmest vurderer, hvordan rummet ser ud. Hvis du f.eks har plads, på siden af vinduet, og ønsker gardinet hængende her, når det er trukket fra, så sørg for at have tilstrækkelig gardinskinne på den side. Eftersom skinnen belastes lidt ekstra i dette tilfælde, kan du supplere med et ekstra loftbeslag.

Under Sådan monterer du finder du flere nyttige monteringstips!